De financiële afdeling van A tot Z

De financiële afdeling van A tot Z

null

De financiële afdeling van A tot Z

Werving & Selectie | Interim Management

BLOG | To wait or not to wait... that shouldn't be the question
Jij, als financiële professional, bent vandaag meer dan gegeerd op de arbeidsmarkt. Je hebt een Bachelor of Master op zak, aangevuld met 2 tot 7 jaar relevante ervaring en je kan een stabiel CV voorleggen. Oh ja, deuren en poorten gaan automatisch open voor jou. Dat voel jij ongetwijfeld ook. Maar...

[ Lees meer ]

BLOG | Een job als finance project consultant, is dat iets voor mij?
Het moet gezegd: de job van project consultant is hot. Maar tegelijkertijd is de nodige zin voor realisme ook zeker geen overbodige luxe. Elk project vergt een ander type persoon met een andere expertise, dus door te spreken van "het ideale consultant-profiel", zouden we te kort door de bocht gaan. Anderzijds kunnen we wel een aantal uit-het-leven-gegrepen zaken schetsen over wat het is om als project consultant aan de slag te zijn. 
[ Lees meer ]

BLOG | Was het nu boekhouder, businesspartner of gewoon superheld?
Boekhouders zijn gegeerd, zoveel is duidelijk. Ze beschikken nu eenmaal over competenties die anderen niet hebben. Meer dan eens worden ze aangesproken voor een nieuwe job, maar tegelijkertijd lijken ze voor vele bedrijven onvindbaar. Wij vroegen ons af hoe dat komt. Jij misschien ook?
[ Lees meer

BLOG | Hoe persoonlijkheid en attitude het overnemen van skills en vaardigheden
De tijd dat je cv voldoende was voor de perfect match tussen een kandidaat en een vacature, ligt ver achter ons. Persoonlijkheid en attitude worden steeds belangrijker. En daar is het verhaal van Pieter, Business Controller, een schoolvoorbeeld van.
[ Lees meer ]

BLOG | Weet jij waarvoor je solliciteert? 
De financiële sector kent ontzettend veel mogelijkheden voor finance professionals. Behalve technische vaardigheden hebben financials steeds meer nood aan de juiste soft skills. Voor een financiële professional is het niet altijd duidelijk welke opties er zijn. 
[ Lees meer ] 

BLOG | Weet jij, als Hiring Manager, wat je moet doen als je een cv ontvangt?
De afgelopen maanden kon je geen krant, geen sociaal mediakanaal of geen e-mail openen of er kwam wel ergens het woord GDPR, Privacy of AVG in voor. Maar... weet jij wat je nu uiteindelijk moet doen om GDPR-proof te zijn wanneer je (via een tussenpartner zoals Ufinity) een cv ontvangt?
[ Lees meer ]

Processen & Systemen

BLOG | Je closing verliep nog nooit zo zen
In een typisch, niet-geautomatiseerd closingverhaal eindigt de boekhouder de maand met een opeenstapeling van kleine taken. Die taken blijven meestal liggen, omdat ze tijdens de maand te veel tijd innemen. We kwamen in contact met Blackline. En toegegeven, wij waren meteen fan! 
[ Lees meer ]

WHITEPAPER | De financiële afdeling in verandering
Hoe evolueert de financiële afdeling van klassieke financials naar een team dat meerwaarde creëert? Wij bundelden onze visie daarop samen in twee whitepapers. 
Lees meer ]

  • DEEL 1| CFO 2.0, dé business partner van de CEO
  • DEEL 2 | Business Controlling als partnership voor de business

BLOG | Is de rol van de CFO overhyped?
De CFO is een vaste waarde binnen elk bedrijf. Samen met de CEO leidt hij het bedrijf naar groei en staat hij mee in voor innovatie. Althans, dat is wat er vandaag toch verwacht wordt van een CFO. 
[ Lees meer ]

Training & Coaching

BLOG | Dé 3 redenen om te investeren in opleidingen
Wat voornamelijk opvalt, is hoe de combinatie tussen technische expertise en comunicatieve vaardigheden aan belang heeft gewonnen. Maar in plaats van op zoek te gaan naar dat schaap met zeven poten, waarom niet inzetten op een efficient opleidingsbeleid?
[ Lees meer ]

Team Ufinity aan het woord

INE | Sterk (in) leiderschap
"Als ik mezelf moet omschrijven als "leider", stel ik mij eerder voor als coach die haar team wilt helpen groeien, meedenken, initiatieven nemen en vooral ownership opnemen. Ik streef naar een bepaalde openheid van Ufinity naar mijn collega's toe en omgekeerd."
[ Lees meer ]

STEFANIE | De eigenschappen van een goede recruiter
"Een goede recruiter? Die geeft niet wat de klant vraagt, maar wel wat die nodig heeft. Een goede recruiter is communicatief en empathisch, heeft doorzettingsvermogen en werkt oplossingsgericht. Dat in combinatie met snel schakelen én soms buiten de lijntjes kleuren, maakt je dé matchmaker."
[ Lees meer ]

KRISTOF | Projectwerk is de manier van werken voor de toekomst
In verschillende omgevingen aan de slag zijn, met verschillende mensen en daar dan allerlei verschillende soorten ervaringen op doen... volgens mij is dat dé manier van werken voor de toekomst. En vooral: voor een project consultant is dat dagelijkse kost.
[ Lees meer ]